Boekingen: +32(0)479 764 194 - Voor alle andere info: +32(0)496 550 533

language
NIEUWS 2017-09-05T16:21:32+00:00

CRYO SAUNA CENTER HEEFT JOU NOG MEER TE BIEDEN

Ons Cryo Sauna Center geeft ook ruimte aan gedreven mensen die elk in hun vakgebied iets kunnen betekenen voor jouw gezondheid van geest en lichaam. Ontdek hieronder wie deze personen zijn en welke hun vakgebied is. Hun contactgegevens staan hieronder vermeld om een afspraak bij hen te boeken.

DIANA EN MARTINE

Cryo Sauna Therapie

Diana: Precies 5 en een half jaar geleden kwam ik Dr. D. Potdevin tegen die mij vertelde over z’n ontdekking, nl. “Cryotherapie voor het hele lichaam”. We zaten snel in een heel boeiend verhaal verwikkeld en de uren vlogen aan ons voorbij. ”
Voor een afspraak: Agenda

De mens is, in een groeiende graad van bewustzijn, steeds meer op zoek naar meer “Quality time”.  Sedert 2011 ontplooiden wij de markt van de Cryo-apparatuur en groeiden we vrij vlug uit tot 4 Cryo-sauna-centra in België. Ik zelf had er ook één en de combinatie – afnemer/groothandelaar – bracht me een schat aan informatie op. Ik durf te beweren over de nodige knowhow te beschikken om succesvol te zijn … Dag na dag ontdekte ik het effect van de Cryo-sessie. Er gebeurden “kleine mirakeltjes” en ik zag, samen met mijn vrienden, klanten en patiënten hoe dankbaar ze allemaal waren en hoe ze ondervonden dat Cryotherapie een prachtige bijdrage leverde tot beleving van een hogere levenskwaliteit

 Martine : Na een bezoek in het CSC te Merksem is deze wonderbaarlijke ervaring nooit meer uit m’n hoofd gegaan. Ik kamp namelijk al jaren met een pijnlijke vorm van artrose waar ik regelmating inspuitingen voor krijg om mijn pijn leefbaar te houden. Na één enkele cryosessie was ik maar liefst 4 dagen pijnvrij! Het was dan ook zeer snel beslist om in het najaar van 2016 mee aan boord te springen van dit inovatieve project. 3 minuten in extreme kou, hoe simpel kan het zijn…

 Diana & Martine : Onze grote droom, waar wij ons volledig voor willen inzetten en waar wij vol willen voor gaan is, om “Cryotherapie voor het hele lichaam” te blijven ontwikkelen met alle resultaatgerichte aspecten, om zo mensen op de meest natuurlijke manier “terug” in hun kracht te zetten!”

 

BINNENKORT

Body massage

Meer info volgt binnenkort.

HEB JIJ EEN EIGEN CONCEPT

Neem contact met ons op

Ben je een gedreven persoon met zin voor een nieuwe uitdaging. Heb je een leuk idee dat binnen ons concept past.
Voor een afspraak: +32(0)496550533

KRIS ABELSHAUSEN

Osteopathie/Applied Kinesiologist

Na eerst de studies te hebben gedaan als Kinesitherapeut beëindigde ik in 1997 mijn voltijdse opleiding als osteopaat. Sindsdien ligt mijn hart in deze vorm van begeleiden en behandelen. Er wordt gekeken naar de mens als 1 geheel en ingegrepen op alle aspecten waar de osteopathie een invloed op heeft. Voor een afspraak: +32(0)486 538 777

Dit zijn voornamelijk het structurele, het neurologische en het viscerale. We gebruiken hierbij voornamelijk manuele technieken. Klachten kunnen zich niet alleen uiten op de wervelkolom, maar ook in alle andere delen van het lichaam, zoals ook hoofpijn, vermoeidheid, enz.
Verder ben ik een gecertifieerd toegepast kinesioloog, wat mij helpt een gerichter en sneller behandelplan op te stellen en hoofdoorzaken eerst aan te pakken. Ik heb een bijzondere voorliefde voor het begeleiden van mensen in gemotoriseerde sporten, dit wil echter verre van zeggen dat niet iedereen welkom is, en met de grootste zorg behandeld kan worden.

RALPH PASMANS

Fysiotherapeut/Persoonlijke coach

Centrum voor algemene en sportkinesitherapie, actieve revalidatie en (re)training.

Voor een afspraak: +32(0)495 14 97 22 – sportsreform.be

Studies:

 • MSc. Kinesitherapie in de Bewegingswetenschappen (Universiteit Antwerpen)
 • ManaMA Kinesitherapie in SportRevalidatie (Vrije Universiteit Brussel)

Werkervaring:

 • R. Antwerp FC
 • Antwerp Giants
 • Vlaamse Tennis Vereniging (V.T.V.)
 • (Germinal) Beerschot AC
 • Red Lions (nationale hockeyploeg) als Injury Prevention & Rehab trainer
 • KHC Dragons

Founder SportsReform Center:

Na jaren werkervaring opgedaan te hebben in een (top)sportpraktijk en verschillende clubs besloot ik in 2013 om mijn eigen weg te gaan. Reeds op het einde van dat jaar ontstond het SportsReform Center.

Ondertussen is het uitgegroeid tot een volwaardig centrum. Een heus team staat er voor je klaar, elk met zijn specialisatie. Het centrum biedt nu verschillende diensten aan, gaande van kinesitherapie tot osteopathie en van revalidatietrainingen tot performance trainingen. Om onze klanten en sporters zo optimaal mogelijk te helpen en begeleiden hebben we ook onze eigen screening uitgewerkt.

Vanaf 2017 bieden we ook de CryoSauna aan. Cryo staat voor koudetherapie. Deze sauna is een ruimte die tot -110°C gaat met als doel postoperatieve- en (chronische)pijn-klanten te helpen, alsook sporters sneller te helpen herstellen van zware trainingen of wedstrijden.

Voor meer info bekijk onze verschillende diensten.

AIKO DECKERS

Fysiotherapeut/Persoonlijke coach

Centrum voor algemene en sportkinesitherapie, actieve revalidatie en (re)training.

Voor een afspraak: +32(0)495 14 97 22

Studies:

 • MSc. Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit Brussel)
 • MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (Vrije Universiteit Brussel)
 • Manuele Therapie (Universiteit Gent) (in opleiding)

Werkervaring:

 • SportsReform Center
 • City Pirates Antwerpen

Over mij:

Tijdens mijn opleiding als Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (Fitheid & Gezondheid / Personal Training) heb ik een grote interesse ontwikkeld voor het begrijpen, verklaren en verhelpen van blessures van het menselijk lichaam. De logische stap was toen om verder te gaan studeren. In 2016 behaalde ik het diploma Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Het is nu mijn doel om al die vergaarde kennis toe te passen om mensen goed te kunnen helpen en begeleiden tijdens hun herstelproces, maar ook om preventie van blessures na te streven. Het leergierige in mij is echter niet stil te krijgen, en dit zal ook nooit gebeuren, aangezien kinesitherapie een constant evoluerend beroep is waarvoor regelmatige bijscholing noodzakelijk is. Daarom volg ik momenteel nog een postgraduaat Manuele Therapie, en staan er reeds andere gerelateerde opleidingen op mijn agenda (o.a. Dry Needling). Bij mij kan u dus terecht voor alle kinesitherapeutische  behandelingen: o.a. postoperatief of preoperatief, nek- en rugklachten, blessures aan schouder, ellenboog, pols/hand, heup, knie, enkel/voet. Daarnaast begeleid ik ook mensen op elk sport- en bewegingsniveau.

SPORT GETUIGENISSEN

Na meer dan 30 jaar judo, waarvan bijna 20 jaar topsport ondervindt mijn lichaam toch wel serieuze ongemakken en regelmatige pijn. Cryosauna op regelmatige basis heeft ervoor gezorgd dat deze gewrichtspijnen, spierpijnen en ontstekingspijnen fel gereduceerd werden.

Als 39-jarige judo beoefenen op het allerhoogste niveau is sowieso al een uitzondering. Mijn lichaam heeft dan ook meer tijd nodig om te recupereren. De cryosauna zorgt ervoor dat ik sneller recupereer en daardoor ook weer sneller trainingen met een uitgerust lichaam kan aanvatten en de zware belasting die dergelijke trainingen met zich meebrengen, aankan.

KHC DRAGONS Heren 1 en Dames 1 gaan dit seizoen deze therapie gebruiken. Doe zoals hen en kom naar het CRYOSAUNACENTER. CryoSauna of Cryotherapie voor het hele lichaam maakt je beresterk! Het werkt zowel ter recuperatie als ter voorbereiding van je hockeywedstrijd.

GEZONDHEIDS GETUIGENISSEN

Spondylitis Ankylosans beter gekend als de ziekte van Bechterew;  is een chronische ontsteking van de gewrichten in de wervelkolom.

Behandelingen: van 20 tot en met 25 februari 2011 heb ik 10 behandelingen ondergaan, 2 per dag ’s middags en ‘s avonds. Ik ben overgegaan van een status “gemiddelde” tot een status “goed” (op een schaal: Zeer goed/goed/medium/slecht/zeer slecht). Sinds de cryotherapie behandeling neem ik geen medicijnen meer met uitzondering van injecties om de 15 dagen. Na een reeks cryotherapie  behandelingen werd cryo therapie aanbevolen door haar reumatoloog

Bijzondere punten vóór de uitvoering van de behandeling.Deze aandoening heb ik reeds sinds mijn 24 jaar en nu ben ik er 40. De pijn gaat up en down maar is verdraaglijk. De twee laatste jaren heb ik er weinig last van gehad maar het heeft zich terug gemanifesteerd eind vorig jaar met onverdraaglijke pijnen over het hele lichaam. Linkse arm niet meer kunnen opheffen om hem op een tafel te laten rusten, zich niet meer kunnen aankleden, mijn hoofd niet meer kunnen bewegen, de heup en de linkse knie die niet meer functioneren, kromme grote teen, dit alles ondermijnt een mens moreel en psychisch. Ik heb een zenuwinzinking gehad eind vorig jaar.

Uitslag na de behandelingen. Sinds dat ik terug thuis ben, kan ik bewegen, gaan winkelen zonder mij zorgen te maken hoe ik mijn voeten op de grond moet zetten. Ik kan nu rustig in mijn bed blijven slapen zonder de nacht door te brengen in een zetel. Ik voel mij soepeler en dynamischer en dat alles geeft een positieve uitstraling aan mijn gemoed: de behandelingen hebben mij zeer veel goeds gedaan. Ik heb meer dan 60° ingewonnen qua beweeglijkheid van mijn pijnlijke elleboog.  Na elke behandeling had ik nergens meer pijn en ik voelde mij veel lichter, ik had het gevoel van te zweven. Ik ben dolblij dat ik de gelegenheid kreeg om tijdens 5 dagen de behandeling “Cryotherapie over het hele lichaam” te ondergaan.

Uiteraard, raad ik het alle mensen aan die zoals ik leiden van Spondylitis Ankylosans.

Ik wil toch proberen in het kort te omschrijven wat de behandeling in de CryoSauna voor mij betekend heeft.
0ngeveer 5 jaar geleden kreeg ik plotseling over mijn gehele lichaam infecties. Volgens de deskundigen een allergische reactie op iets. Zou kunnen denk je. Van de ene dermatoloog naar de andere dermatoloog. Uiteindelijk kreeg ik te horen u heeft prugio nodularis. Vertaald in het Nederlands, jeukende bulten. Wat is eraan te doen? Niets! We kunnen proberen de jeuk te onderdrukken en hopen dat het weer overgaat.
Velen die dit lezen weten niet wat het betekend als je altijd wel ergens jeuk hebt, je gaat krabben, door het krabben gaat het weer opnieuw ontsteken, en zo gaat het maar door. In december 2012 zag ik bij toeval een stukje op tv van deze techniek. 
Gaan informeren en zou goed zijn voor bepaalde huidziektes. In januari gestart in Merksem. Reeds bij de eerste behandeling merkte ik dat er iets gebeurde, de jeuk werd minder. Tussen behandeling 20 en 25 ging de huid echt genezen. Ook moet ik toegeven dat Diana en haar team mij er gemotiveerd hebben om telkens opnieuw 2x in de week 200 km te rijden voor een sessie van 3 minuten. Petje af voor de 3 dames. Mijn advies voor mensen met een bepaalde vorm van huidziekte, probeer het. Baat het niet dan schaadt het niet.

REVALIDATIE GETUIGENISSEN

Ik ben Johnny van Houdt. 5 maanden geleden heb ik tijdens het aansteken van onze houtkachel tweede en derdegraadsbrandwonden opgelopen. Mijn gezicht, handen, rug en rechterbeen zijn tweedegraads verbrand, en op mijn rechterenkel zat een derdegraadsbrandwond, hier heb ik een huidtransplantatie voor gehad. Nadat de wonden bijna genezen waren, kreeg ik vreselijk last van jeuk, vooral op mijn rug. Hier kon ik zelfs niet van slapen. Via het ziekenhuis hebben we eerst zalf en tabletten geprobeerd, maar deze hielpen niets. Als laatste werd ons geadviseerd om naar de cryo-sauna te gaan, dit zou verlichting moeten geven. Ik had afgesproken een behandeling van 10 sessies te proberen, maar al na twee behandelingen was het verschil duidelijk merkbaar, de jeuk werd minder en ik sliep beter. Na ongeveer de vierde sessie was ik nagenoeg van mijn jeuk af, op af en toe nog korte jeuk na. Ik heb nu 9 sessies gehad en ben 4 maanden verder en ben weer helemaal de oude. Ook krijg ik de indruk dat het genezingsproces bevorderd werd door de cryo-sauna. Ik ben zeer positief over deze behandeling, en zou iedereen die klachten blijft houden na de genezing van brandwonden toch echt aanraden hier gebruik van te maken, of het in ieder geval te proberen. De sfeer is ook prettig, en mede dankzij de hulp van Diana heb ik me door dit proces heen geworsteld.

Hartelijke groeten een tevreden klant.

Brandwondern_cryo

“Ben ik genezen? Neen. Dat zou ook geen eerlijke verwachting zijn. Voel ik me beter? Volmondig “JA”. En mijn huid heeft er ook een geweldige boost bij gekregen!”

BEAUTY GETUIGENISSEN

CryoAirFacial: Verrassende behandeling met zichtbaar resultaat.

Cryotherapie voor het hele lichaam zorgt ervoor dat de huid van je hele lichaam weer mooi strak wordt en het vermindert cellulitis zichtbaar.

ALL YOU NEED IS WHOLE BODY CRYOTHERAPY

Tel. +32(0)479 764 194
Enkel voor reservatie
info@cryosaunacenter.com
cryosaunacenter.com